News&

Κάλυμνος: Για «εμμονή, αδιαλλαξία, αλαζονεία» καταγγέλλει η παράταξη Γαλουζή τον Δήμαρχο και δεν θα συμμετέχει στα επόμενα Δημοτικά συμβούλια και επιτροπές

Share

 

Με ένα δελτίο τύπου «φωτιά» ο Γιάννης Γαλουζής και η παράταξή του καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Καλύμνου, Γιάννη Μαστροκούκο για «εμμονή, αδιαλλαξία και αλαζονεία» και δηλώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια και στη Δημοτική Επιτροπή. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η εξέλιξη αυτή ήλθε μετά τους βαρείς χαρακτηρισμούς «καρφί» και «καταδότης» που ειπώθηκαν από τα χείλη του Δημάρχου στη συνεδρίαση της 21/05/2024 για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και τους οποίους αρνείται να ανακαλέσει ο Δήμαρχος, παρά τις κατ΄επανάληψη εκκλήσεις των αντιπολιτεύσεων, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου. Να θυμίσουμε ότι όλες οι αντιπολιτεύσεις με κοινό ΔΤ, μετά το σχετικό «επεισόδιο» στο Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασαν το γεγονός.

Το ΔΤ μιλά επίσης για «αλαζονικό ύφος, αδιάλλακτη συμπεριφορά» και «απαξίωση των θεσμών, της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου και μη τήρηση των νόμων».

Ακολουθεί το σχετικό ΔΤ

“Εμμονή, Αδιαλλαξία, Αλαζονεία”
Η συνεχιζόμενη εμμονική και αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου Μαστροκούκου, μετά την προσβλητική και συκοφαντική επίθεση κατά του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης και πρώην δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 21/05/2024, καυτηριάστηκε και καταδικάστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και σε κοινό δελτίο που δημοσιοποιήθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Οι βαρείς χαρακτηρισμοί «καρφί» και «καταδότης», τους οποίους αρνήθηκε πεισματικά να ανακαλέσει, παρά τις κατ’ επανάληψη εκκλήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δεν αποτελούν απλή φραστική παρεκτροπή ή ατυχές μεμονωμένο περιστατικό, αλλά την πολιτική της «νέας» δημοτικής αρχής και το «νέο» πολιτικό ήθος αυτής.

Το αλαζονικό ύφος και η αδιάλλακτη συμπεριφορά του δημάρχου όταν απευθύνεται σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν είναι συμβατά ακόμα και με τους στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς που οφείλει ένας δήμαρχος.

Η απαξίωση των θεσμών, της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, η μη τήρηση των νόμων, ακόμα και σε απλά θέματα όπως η συγκρότηση επιτροπών του δημοτικού συμβουλίου, τον οδηγεί σε πράξεις υπερψήφισης μη σύννομων αποφάσεων, έχοντας την ασφάλεια της πλειοψηφίας των 15 συμβούλων.

Η διαδικασία των ειδικών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, περί λογοδοσίας του δημάρχου στους εκπροσώπους του λαού μέσω ερωτήσεων (νέος νόμος), έχει απαξιωθεί και μετατραπεί σε αποκλειστικό μονόλογο του δημάρχου. (Δείτε διάλογο σε αντίστοιχες συνεδριάσεις Δ.Σ. Χανίων κ.ά.).

Ο ρόλος των παρατάξεων της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι η άσκηση εποικοδομητικής κριτικής, κατάθεση αντιπροτάσεων, η διαφύλαξη της νομιμότητας των διαδικασιών και αποφάσεων, η προάσπιση των συμφερόντων του Καλυμνιακού λαού και σε περίπτωση άσκησης ένστασης, φαίνεται ότι μετατρέπεται από τη «νέα» δημοτική αρχή σε ρόλο «καταδότη» και δακτυλοδεικτούμενου «καρφιού».

Για όλα τα ανωτέρω, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την αλαζονική, αδιάλλακτη, συκοφαντική και εμμονική συμπεριφορά του δημάρχου Μαστροκούκου Ιωάννη και δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής.

Για την Παραταξη
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΛΟΥΖΗΣ 

Ακολουθεί το σχετικό λινκ με την « επίμαχη» συνεδρίαση της 21/5/2024 και το σχετικό δημοσίευμα στο News Politics

Κάλυμνος: Έντονη αντιπαράθεση και σκληροί χαρακτηρισμοί στο Δ.Σ. – Αποχώρηση των αντιπολιτεύσεων και κοινό ΔΤ (video)

 

Exit mobile version