Κάλυμνος: Καθαρισμός όλων των αντλιοστασίων με νέο εργολάβο και πέντε οχήματα (φωτο κ βίντεο)

Share

 

Η ΔΕΥΑ Καλύμνου προχωρά εκ νέου, εδώ και δυο μέρες, στον καθαρισμό των αντλιοστασίων στο αποχετευτικό δίκτυο του νησιού, αυτή τη φορά με νέο εργολάβο από Ρόδο και πέντε οχήματα. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό είχε ξεκινήσει ο καθαρισμός, σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλη Λελέκη και τους υπεύθυνους για την εργασία αυτή, ο εργολάβος δεν  είχε τα μέσα να υλοποιήσει τη συμφωνία και να προχωρήσει  ο καθαρισμός σε «βάθος», με αποτέλεσμα η εργολαβία να σταματήσει. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλης Λελέκης, τον οποίο συναντήσαμε τα μεσάνυχτα στο αντλιοστάσιο κάτω από τον Δήμο, (μια και οι περισσότερες ώρες εργασίας είναι νυχτερινές), δήλωσε πως αυτή τη φορά βλέπει να γίνεται πιο σωστά και πιο οργανωμένα ο καθαρισμός, το αποτέλεσμα θα φανεί και θα λυθούν πολλά προβλήματα. Αρχικά θα καθαριστούν όλα τα κεντρικά αντλιοστάσια και στη συνέχεια θα ξεκινήσει και ο καθαρισμός των φρεατίων της παραλιακής ζώνης.

Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες και πρέπει να γίνονται συχνά και  σωστά, διαφορετικά, όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις, τις οποίες υφίστανται οι κάτοικοι και το φυσικό περιβάλλον.

BINTEO