Κάλυμνος: Συνέδριο με θέμα «Περιβάλλον και κλίμα της Καλύμνου» στις 6 – 7 Ιουλίου 2024 (video)

Share

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον Περιβαλλοντικό Συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, με θέμα «Περιβάλλον και κλίμα της Καλύμνου», όπου έξι επιστήμονες, τρεις Καλύμνιοι και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα θα «καταθέσουν» τη γνώση τους, γύρω από ενδιαφέροντα θέματα, σε όσους το παρακολουθήσουν και θα απαντήσουν στα ερωτήματα τους. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Το Συνέδριο διοργανώνει ο συμπατριώτης μας εξ Αμερικής, καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Νότιας Φλώριδας, Νικόλας Ντόβελλος, μέσω της ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει για τη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων δράσεων, «Οικία Λεβάντων-House of Lavender». Η έναρξη θα είναι το Σάββατο το απόγευμα στις 6:30.

Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι οι:

Δρ Κων/νιά Τσαγκάρη, Βιοκλιματολόγος, τ. Δ/ντρια Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων: «Αστικό Πράσινο και Κλιματική Αλλαγή (ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE GrIn)»

Ιωάννης Κακαράς, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας, Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου: «Το ξύλο ως υλικό και η τεχνολογία των ξύλινων κατασκευών – παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Βασίλειος Καλογεράκης, Φυσικός – Καθηγητής Δ/θμιας Εκπαίδευσης: «Τα γεωλογικά μνημεία της Καλύμνου».

Δρ. Κωνσταντίνος Σούκης, Γεωλόγος – Επίκουρος Καθηγητής του Τομέα Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Τα “πόδια” του Καλύδνου: Γενική Γεωλογία της Καλύμνου»

Δρ. Σεβαστή Ζερβού, Βιολόγος – Καθηγήτρια Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Ερευνήτρια-Συνεργάτιδα σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με χλωρίδα, βλάστηση, διαχείριση και διατήρηση οικοσυστημάτων στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών: «Χλωρίδα και τύποι βλάστησης στην Κάλυμνο»

Καλλιόπη Πατέλλη: Φαρμακοποιός, Ιδιοκτήτρια εργαστηρίου φυσικών φυτικών θεραπευτικών και κοσμητικών προϊόντων του νησιού της Καλύμνου, Νaturallykalymnos.com: «Φρύγανα, τα «δάση» της Καλύμνου: η διατήρησης της ζωής των αυτοφυών φυτών σε έναν τόπο»

Παρουσίαση: Νομική Καζαβούλη, Εκπαιδευτικός Α/μιας Εκπαίδευσης

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ντόβελλος, στόχος του είναι κάθε δυο-τρεις μήνες να γίνεται ένα Συνέδριο και να ενημερώνονται οι Καλύμνιοι για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα ώστε όλη η ενέργεια που διαθέτουν, η καλή τους διάθεση, ο εθελοντισμός τους γενικότερα, αποκτώντας περισσότερες γνώσεις, να στραφεί σε περισσότερες κατευθύνσεις και δράσεις.

Ακολουθεί συνέντευξη με τον κ. Νικόλα Ντόβελλο, ο οποίος προσκαλεί όλους τους συμπατριώτες να στηρίξουν την προσπάθειά του και να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρον Συνέδριο, «Περιβάλλον και κλίμα της Καλύμνου».

BINTEO

 

Λίγα λόγια για τον κ. Νικόλα Ντόβελλο

Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Νότιας Φλώριδας

Πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καλύμνου

Αντιπρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Ύδνα»

Πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Καρπενησίου

Δημιουργός της ΜΚΟ «Οικία Λεβάντων-House of Lavender”