Καθημερινά θα γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων από την Τέλενδο

Share

 

Κάθε μέρα θα γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από το νησί της Τελένδου και τα απορρίμματα θα μεταφέρονται με καΐκι στην Κάλυμνο, όπως με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε όταν επισκεφθήκαμε το νησί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος πλέον για την καθαριότητα του νησιού, Ανδρέας Τσάκκος. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Το γεγονός χαροποίησε ιδιαίτερα  κατοίκους και επισκέπτες οι οποίοι πάντα έκαναν παράπονα για την ελλιπή και όχι συχνή  καθαριότητα του νησιού, για τις δυσάρεστες οσμές από τα σκουπίδια και τους κάδους και τις αλγεινές εικόνες με τα απορρίμματα να ξεχειλίζουν απέξω.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο καθημερινότητας, Βασίλη Μουσελλή, με τον οποίο είχαμε επικοινωνία στη συνέχεια, η αποκομιδή θα είναι καθημερινή για όλη τη θερινή περίοδο και όσο χρειαστεί, δυο φορές την εβδομάδα θα σκουπίζονται τα πλακόστρωτα και με πιεστικό θα πλένονται κατά διαστήματα οι κάδοι. Επίσης στο νησί έχουν γίνει ασπρίσματα και σύντομα θα τοποθετηθούν και κάδοι απορριμμάτων στις παραλίες.

Είναι φανερό ότι η νέα Δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κάνουν σοβαρή προσπάθεια  στον τομέα της καθημερινότητας, όπως για τα δυο διαμάντια της Καλύμνου, την Τέλενδο και τη Ψέριμο, όπου και εκεί γίνεται σημαντική δουλειά με τα απορρίμματα τελευταία. Είναι βέβαιο όμως ότι αν και εμείς δεν αγαπήσουμε τον τόπο μας όσο του αξίζει, αν δεν καταλάβουμε ότι η καθαριότητα είναι ζήτημα όλων μας, το «στοίχημα» για μια καθαρή Κάλυμνο δεν θα κερδηθεί.