ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ: Αισιόδοξοι αλλά και συγκρατημένοι οι επιχειρηματίες – Ευρεία συνάντηση όπου τέθηκαν όλα στο τραπέζι (ηχητικό)

Share

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ αλλά και συγκρατημένοι, παρακολουθούν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αγορά τις εξελίξεις -μετά την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης του μνημείου, ανάμεσα στον Δήμο Ρόδου και της κατασκευαστικής εταιρείας ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. 

Με δηλώσεις του στον ιστότοπό μας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Καταστημάτων Νέας Αγοράς, κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του δημάρχου Ρόδου, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να απομακρυνθούν για δύο χρόνια (!) από τις επιχειρήσεις τους όσο διαρκούν οι εργασίες στο μνημείο, υπήρξαν αντιδράσεις αλλά και παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, για το θέμα.

«Είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο! Εμείς, οι 53 επιχειρηματίες της Νέας Αγοράς, προσπαθούμε ακόμη, να συνέλθουμε από τις συνέπειες που επέφερε η πανδημία της Covid και πληρώνουμε τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, την οποία περιμέναμε με αγωνία εδώ και χρόνια, η νυν δημοτική αρχή δεν είχε έρθει σε καμία επαφή μαζί μας. Μετά από τις ανακοινώσεις του κ. Κολιάδη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πιέσαμε για μια συνάντηση, η οποία έγινε και τέθηκαν όλα στο τραπέζι. Αναμένουμε να εγκατασταθεί ο εργολάβος, αλλά θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις» -όπως τόνισε.

Όπως ανέφερε, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με ευρεία συμμετοχή από όλες τις πλευρές (Δήμος Ρόδου, εργολαβική εταιρεία, υπηρεσιακοί, καταστηματάρχες κ.λπ.) όπου και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα των επιχειρηματιών αλλά και σχετικές δεσμεύσεις για την πορεία των εργασιών του ιστορικού μνημείου που θα αλλάξει, ριζικά, την λειτουργία του κέντρου της πόλης αλλά και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί εδώ και χρόνια. / Πέγκυ Ντόκου

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Καταστημάτων Νέας Αγοράς, κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης

HXHTIKO