Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρεται διαφημιστική εταιρεία-κολοσσός, μετά τις αντιδράσεις με τον ‘Μυστικό Δείπνο’ των drag queens

Share

 

Οι αντιδράσεις μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, συνεχίζεται και λαμβάνει διαστάσεις. Ο αμερικανικός κολοσσός C Spire, που ειδικεύεται στην παροχή ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε την επομένη της εκδήλωσης την απόσυρση του διαφημιστικού προϋπολογισμού του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Η εταιρεία, η οποία κατατάσσεται στην 6η θέση στη λίστα των μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε συγκλονισμένη από το αμφιλεγόμενο απόσπασμα που περιλαμβάνει drag queens σε ένα σκηνικό επανειλημμένα σε σύγκριση με τον Μυστικό Δείπνο.

Το σχετικό άρθρο, δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα ‘Le Parisien’

Μετά την εκπρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία κατηγόρησε ανοιχτά την «LGBT παρωδία του Μυστικού Δείπνου», «ιερό θέμα για τους Χριστιανούς», με «τους αποστόλους που εκπροσωπούνται από τραβεστί», είναι λοιπόν η σειρά αυτής της εταιρείας να κρίνει αυτό το απόσπασμα. ως προσβλητικό.

«Προσβλητική και απαράδεκτη κοροϊδία»

«Ήμασταν συγκλονισμένοι από τον ψευδή Μυστικό Δείπνο κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Η C Spire θα αποσύρει τις διαφημίσεις της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δικαιολογεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο κυβερνήτης του Μισισιπή, Tate Reeves, έγραψε στο Twitter μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για να τη συγχαρεί για την απόφασή της: «Είμαι περήφανος που βλέπω τον ιδιωτικό τομέα του Μισισιπή να εντείνεται και να αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο Θεός δεν θα γελοιοποιηθεί. Το C Spire έχει χαράξει μια κατάλληλη και κοινή λογική γραμμή».

Ωστόσο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης, Thomas Jolly, εξήγησε ότι δεν εμπνεύστηκε από τον Μυστικό Δείπνο: «Δεν θα βρεις ποτέ σε μένα καμία επιθυμία να κοροϊδέψω, να υποτιμήσω οτιδήποτε. Ήθελα να κάνω μια τελετή που επισκευάζει, που συμφιλιώνει». / Le Parisien