ΠΑΣΟΚ: Εκλογή ηγεσίας στις 6 και 13 Οκτωβρίου με υποψηφίους Ανδρουλάκη, Δούκα και Γερουλάνο

Share

 

Τη διενέργεια εκλογών στο ΠΑΣΟΚ στις 6 και 13 Οκτωβρίου αποφάσισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο των κλυδωνισμών που προκάλεσε το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

androulakis-kentriki-epitropi-

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την εισαγωγική του ομιλία ανέφερε: “Δεν υπήρξε ποτέ κανένας αποκλεισμός στο ΠΑΣΟΚ, πήγαμε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις με ανοιχτά ψηφοδέλτια και όχι με σημαδεμένες περιφέρειες, λειτούργησα το κόμμα με απόλυτο προυραλισμό”, ενώ συμπλήρωσε ότι: “Είχαμε βάλει μεγαλύτερους στόχους και προσωπικά θα ήθελα να έχουμε πετύχει περισσότερα”.

Άφησε αιχμές κατά του Δήμαρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, χωρίς να τον κατονομάσει, σημειώνοντας: “Όποιος επιχειρεί να κερδίσει Μητσοτάκη με επικοινωνιακούς όρους θα υποστεί ήττα”. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ”έχω ευθύνη να λύσω το συντομότερο δυνατο την παρατεταμένη εσωστρέφεια που υπάρχει στο κόμμα” και ανακοίνωσε το ότι οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου ο α’ γύρος και ο δεύτερος γύρος εφόσον χρειαστεί  στις 13 Οκτωβρίου.

Όπως είπε, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου και θα γίνει η κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ πρότεινε και την διεξαγωγή debate μεταξύ των μεταξύ των υποψηφίων. Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρότεινε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου και την πραγματοποίηση πολιτικού συνεδρίου.

pasok-kentriki-epitropi-2-02-20240630
pasok-kentriki-epitropi-2-03-20240630
pasok-kentriki-epitropi-2-04-20240630
pasok-kentriki-epitropi-2-05-20240630
pasok-kentriki-epitropi-2-06-20240630
pasok-kentriki-epitropi-2-07-20240630

Χάρης Δούκας: ”Μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας”

“Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας” είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όταν πήρε τον λόγο κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

pasok-kentriki-epitropi-1-06-20240630

Ο Χάρης Δούκας σημείωσε ότι ”τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Χρειάζονται τομές και ρήξεις με πρακτικές παρελθόντος και να γίνουμε κόμμα μελών και όχι μηχανισμών”.

Σημείωσε μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ιστορική καμπή και θα πρέπει συντεταγμένα να δοθεί η μάχη επανεκκίνησης του ΠΑΣΟΚ για να κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ενώνουμε δυνάμεις για να κερδίσουμε την Νέα Δημοκρατία.

Κατέθεσε υποψηφιότητα ο Παύλος Γερουλάνος

Επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ο Παύλος Γερουλάνος, επιδιώκοντας να ηγηθεί της μεγάλης σοσιαλιστικής παράταξης και να την οδηγήσει στις επόμενες εκλογές.

Με κεντρικό μήνυμα «σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική», ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε το όραμά του για ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, προσηλωμένο στις αρχές και αξίες του.

geroulanos-ipopsifios

«Θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος», δήλωσε ενώπιον του κεντρικού οργάνου του κόμματος ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ.

«Μια ενότητα που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρο για τον εαυτό του, έτοιμο να ανοίξει την αγκαλιά του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος, τονίζοντας την ανάγκη να μιλήσει ξανά στην καρδιά και την ψυχή της Ελληνίδας και του Έλληνα.

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή

“Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξεκάθαρα με ποιους είμαστε, για ποιους είμαστε εδώ”, δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κατρίνης ανέβηκε στο βήμα της ΚΕ, ενώ φημολογείται ότι είναι κοντά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, χωρίς να αναμένεται να το κάνει στη σημερινή συνεδρίαση.

katrinis-pasok

Στην ομιλία του, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει την πραγματική του ψυχή ξανά. Να χαράξει μια νέα, διαχωριστική γραμμή με τη συντήρηση και τα συμφέροντα. Είμαστε με τους πολλούς. Το κοινωνικό κράτος ούτε θα το διαλύσουμε, ούτε θα το παραδώσουμε στους ιδιώτες. Είμαστε με τους πολλούς», υπογράμμισε ο Κατρίνης.

Γιαννακοπούλου: «Παρούσα στην πρώτη γραμμή»

«Θα είμαι παρούσα στην πρώτη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ η Νάντια Γιαννακοπούλου αφήνοντας έτσι να εννοηθεί η ένταξη της στο «κάδρο» των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.

giannakopoulou_ke_pasok

Ουσιασιαστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε ένα «χρησμό» ωστόσο δεν διευκρίνισε τον τρόπο που θα το πράξει αυτό.

Παραμένει ο Σπυρόπουλος

Στη θέση του Γραμματέα παραμένει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, αν και κάποια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρόβλεπαν ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι είχε αποφύγει κάθε δημόσια δήλωση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου, το οποίο έθεσε εκτός ευρωβουλής τον υποψήφιο Γραμματέα. Όπως είπε θα παραμείνει στη θέση μέχρι την εκλογή ηγεσίας.

Υπέρ της συγκρότησης μιας ισχυρής ηγετικής ομάδας η Μιλένα Αποστολάκη

Υπέρ της συγκρότησης μιας ισχυρής ηγετικής ομάδας που θα δομήσουν ρεαλιστικές προτάσεις, που θα λύνουν τα προβλήματα και θα πηγαίνουν τη χώρα μπροστά τάχθηκε η Μιλένα Αποστολάκη.

milena

Όπως επεσήμανε: «το ΠΑΣΟΚ αναζητεί έναν ηγέτη που θα κερδίσει τις εκλογές για να έρθει ξανά η αλλαγή» η Μιλένα Αποστολάκη τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας ισχυρής ηγετικής ομάδας που θα δομήσουν ρεαλιστικές προτάσεις, που θα λύνουν τα προβλήματα και θα πηγαίνουν τη χώρα μπροστά. / παραπολιτικα

pasok-kentriki-epitropi-1-03-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-02-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-13-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-12-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-08-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-11-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-04-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-05-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-06-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-07-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-10-20240630
pasok-kentriki-epitropi-1-09-20240630