Παύλος Μαρινάκης: Οι τολμηρές αλλαγές που κάνουμε χρειάζονται ανθρώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση

Share

 

Ο Παύλος Μαρινάκης με ομιλία στην ΟΝΝΕΔ μίλησε για τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

Χαιρέτισε τα μέλη της ΟΝΝΕΔ που συμμετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, συμπεριλαμβανομένων του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και του δημάρχου Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιου Κώστα Μπακογιάννη, με ομιλία του στην εκδήλωση της παράταξης. Οι δύο προαναφερθέντες, μάλιστα, ήταν κεντρικοί ομιλητές.

Ο Παύλος Μαρινάκης ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία και στους δύο, αλλά και σε όλες τις νέες και τους νέους υποψηφίους, ενώ έδωσε συγχαρητήρια για την διοργάνωση της εκδήλωσης στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου.

«Η σημερινή εικόνα μάς γεμίζει με δύναμη, με αισιοδοξία, με θέληση σε αυτή τη μάχη που δίνουμε ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί. Δίνει μεγαλύτερη αξία και σημασία στον αγώνα που δίνουμε στο πλευρό του προέδρου μας και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή, ακόμα πιο δυνατή. Στον αγώνα που δίνουμε σε κάθε Περιφέρεια από τις 13 που ευχόμαστε και θέλουμε να εκλεγούν οι άνθρωποι που πιστεύουμε ότι είναι πιο άξιοι για να αναλάβουν τη διοίκησή τους και στους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Και το κυριότερο: να δώσουμε ώθηση σε όλες και όλους εσάς που κάνετε τη δική σας προσπάθεια για να κάνετε τις ιδέες σας κυρίαρχες σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «Οι μάχες που δίνουμε κυρίως στις Περιφέρειες και τους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά είναι και δικές μας μάχες. Επειδή η εικόνα και τα αποτελέσματα μιλούν πιο δυνατά, παραπέμπω πολλούς που λένε πως οι νέοι είναι απολιτίκ και έχουν γυρίσει την πλάτη να δουν την εικόνα αυτή, τις εικόνες των συγκεντρώσεων, τα βιογραφικά των υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα για να πάρουν την πιο δυνατή απάντηση.

Η επικράτηση υποψηφίων που έχουν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψηφίων όπως είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κώστας Μπακογιάννης, δεν είναι σημαντική απλώς γιατί το λέει ένα κόμμα, γιατί το λέμε εμείς. Ζούμε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο συνεχών κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων και που όσα θεωρούσαμε δεδομένα βλέπουμε πως δεν είναι πια.

Σήμερα, μετά την ισχυρή επανεκλογή της, έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που τολμούν να κάνουν αλλαγές που για πολλές δεκαετίες άλλοι δεν μπορούσαν καν να ψελλίσουν. Αλλαγές στην οικονομία, στο κράτος, σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, που τώρα υλοποιούνται και δίνουν ξανά αληθινό νόημα στις λέξεις. Μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που ασχολούνται με το να δοθεί και πάλι στην πολιτική η συνέπεια και η αξιοπιστία που για πολλά χρόνια είχε κρατήσει πολλές και πολλούς από εσάς μακριά από αυτήν.

Για να γίνουν πραγματικότητα όμως οι μεγάλες αλλαγές, δεν αρκεί μόνο μια κυβέρνηση με θέληση και συνέπεια. Χρειάζονται και άνθρωποι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι να είναι σύμμαχοι των μεγάλων αλλαγών, που θα ζητούν οι αλλαγές αυτές να γίνονται ακόμα πιο γρήγορα.

Φανταστείτε σε μια μεγάλη πρόκληση, όπως αυτή της κλιματικής κρίσης, να έχουμε έναν περιφερειάρχη υποστηριζόμενο από έναν πολιτικό χώρο που είχε αφήσει την Πολιτική Προστασία διαλυμένη, μια Γενική Γραμματεία ουσιαστικά ανύπαρκτη ή που ειρωνεύεται τις εκκενώσεις περιοχών που συνέβαλαν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σκεφτείτε την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μάχη για την εξασφάλιση της νομιμότητας σε όλα τα πεδία, κάτι αυτονόητο για όλους τους πολίτες, να έχουμε έναν δήμαρχο στην Αθήνα, από πολιτικούς χώρους που έχουν κάνει ακόμα και διαδηλώσεις για καταδικασμένους εγκληματίες, αμετανόητους δολοφόνους.

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πολλές φορές μέσα από μεγάλες αντιδράσεις. Όπως είδαμε και αυτές τις μέρες συνδικαλιστικούς φορείς του Δημοσίου να απεργούν για ένα νομοσχέδιο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά οι μεγάλες αλλαγές για τις οποίες εξελέγη και αγωνίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνονται όταν υπάρχουν άνθρωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση με θέληση, όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται που έχω την τιμή να είμαι Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά και ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είχα την ευκαιρία να γυρίσω όλη την Ελλάδα ξανά και ξανά με πολλές και πολλούς από εσάς. Κατάλαβα λοιπόν την αξία της καλής Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής. Των ανθρώπων που σου λένε την αλήθεια χωρίς να διστάζουν να γίνουν ακόμα και δυσάρεστοι για το καλό του τόπου τους, για την καθημερινότητα των πολιτών. Αλλά έτσι καταλαβαίνεις ότι υπάρχει προοπτική για τον τόπο αυτό.

Αυτή τη διαπίστωση η κυβέρνηση την μετουσίωσε σε πράξη. Όταν το 2019 ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι Δήμοι δεν μπορούσαν να κυβερνηθούν εξ’ αιτίας της «νάρκης» της απλής αναλογικής η οποία είχε καταστήσει ανέφικτο να κυβερνηθούν οι Δήμοι και ακόμα κι αν ένας Δήμαρχος είχε πάρει ποσοστό 60% ή 70% ήταν αδύνατον να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις, δώσαμε τη δυνατότητα μέσω των οικονομικών επιτροπών να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι ΟΤΑ και επιπλέον με τον νέο νόμο που ήδη εφαρμόζεται -το είδαμε και με τις υποψηφιότητες- και θα το δούμε στις νέες θητείες, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα μπορούν να διοικηθούν με βάση τις δημοκρατικές αποφάσεις των πολιτών.

Δεν είναι όμως μόνο ο νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

3,5 δισ. ευρώ δόθηκαν μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και σχεδόν 2 δισ., έχουν ήδη δημοπρατηθεί, μαζί με πολλές άλλες χρηματοδοτήσεις σχεδόν 1,5 δισ. Είναι τα έργα που βλέπουμε στις γειτονιές και στις πλατείες, τα μεγάλα έργα υποδομής. Ίσως μέχρι να ολοκληρωθούν αυτά κάποιοι να είναι δύσπιστοι, όμως τώρα σε αυτή την τετραετία θα γίνουν πράξη. Και θα γίνουν πράξη χάρη και στη δική σας συμμετοχή. Των ανθρώπων που είτε ήταν στην ΟΝΝΕΔ από την αρχή της διαδρομής τους είτε συστρατεύθηκαν μαζί μας στην πορεία με πίστη για όσα θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα.

Η δική σας παρουσία σε όλα αυτά είναι πιο σημαντική, γιατί όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς εσάς. Κι αυτό γιατί επιλέξατε να αφήσετε την ασφάλεια του καναπέ σας, να μην υιοθετήσετε την εύκολη κριτική και να βγείτε μπροστά. Να βάλετε κι εσείς το δικό σας χρώμα σε αυτές τις υποψηφιότητες. Υπάρχουν στιγμές που θα πιστέψετε ότι δύσκολα θα τα καταφέρετε και άλλες που μπορεί να νιώσετε αμφισβήτηση ως νεότεροι. Εκεί είναι που πρέπει να δώσετε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα σας. Οι ιδέες οι θέσεις οι προτάσεις είναι οι πιο σημαντικές και ακόμα περισσότερο οι λύσεις που μπορούμε να δώσουμε στα προβλήματα των πολιτών». / parapolitika