Πρίγκιπας Άντριου: Χάνει τους τίτλους λόγω της κατηγορίας σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου

Share

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι αφαιρούνται από τον Δούκα του Γιορκ πρίγκιπα Άντριου όλοι οι στρατιωτικοί τίτλοι και οι βασιλικές πατρωνίες, ενώ δε θα μπορεί να χρησιμοποιεί στο εξής τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητος.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «με την έγκριση και τη συναίνεση» της βασίλισσας οι τίτλοι του τρίτου στη σειρά παιδιού της επιστρέφουν στην ίδια.

«Ο Δούκας του Γιορκ θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει οποιεσδήποτε δημόσιες υποχρεώσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση και τονίζει ότι ο πρίγκιπας Άντριου θα υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι της αγωγής που έχει κατατεθεί σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου «ως ιδιώτης πολίτης».

Ο 61 ετών πρίγκιπας Άντριου κατηγορείται από το θύμα του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπστιν, Βιρτζίνια Τζιουφρέ ότι υποχρεώθηκε να συνευρεθεί μαζί του σεξουαλικά ενώ ήταν 17 ετών, το 2001.

Αν και ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ αρνείται τις κατηγορίες, Αμερικανός δικαστής στη Νέα Υόρκη όπου έχει κατατεθεί η αγωγή έκρινε μέσα στην εβδομάδα ότι η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει σε δικαστική εξέταση, κάτι που έχει ανοίξει την προοπτική εμφάνισης του Βρετανού γαλαζοαίματου ενώπιον ενόρκων σε αμερικανικό δικαστήριο. / skai