Στην Ρόδο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας (pics n video)

Share

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας επισκέφθηκε χθες τη Ρόδο στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.

Ο Χάρης Δούκας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ρόδο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, με τον οποίο συζήτησαν για τα κοινά ζητήματα, που απασχολούν την τοπική Αυτοδιοίκηση και αντάλλαξαν ιδέες για τη λήψη κοινών πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο, τον πρώην Πρόεδρο Σάββα Χατζησάββα και όλα τα Μέλη της διοίκησης της πλειοψηφίας του Κέντρου.

Με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Εγγλέζο

VIDEO -Απόσπασμα από Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Χάρης Δούκας: Η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εργασιακά ζητήματα

«Τις τελευταίες 20 μέρες στη Ρόδο έγιναν τρία εργατικά δυστυχήματα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Απροστάτευτοι από την πολιτεία, καθώς η αρμόδια αρχή διερεύνησης βρίσκεται στον Πειραιά, και όπως μου κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στη Ρόδο που επισκέπτομαι, με ελλιπές προσωπικό.

Η συνεχής απαξίωση των εργαζομένων από την κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Γι’ αυτό στο πρόγραμμά μας δεσμευόμαστε ότι:

Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση των μισθών, με πλήρη επαναφορά, καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων. Με τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
Οι διατάξεις νόμου της ΝΔ θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν με μία νέα, σύγχρονη ρύθμιση για την εργασία, μέσα από κοινωνικό διάλογο.
Ο ΣΕΠΕ θα επανέλθει στο Υπουργείο Εργασίας και θα αναβαθμισθεί.
Οι νόμοι και οι συμβάσεις θα τηρούνται απαρέγκλιτα, όπως και οι υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντι στους εργαζομένους.
Ειδικά για τους εργαζομένους του Τουρισμού, προβλέπουμε την επέκταση του επιδόματος ανεργίας πέραν του τριμήνου, αναλογικά με τα ένσημα που έχουν συγκεντρωθεί την θερινή περίοδο.
Επίσης, θα επεκταθεί η πρόβλεψη του νόμου, ώστε να υποχρεωθούν και οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν ανθρώπινα, αξιοπρεπή καταλύματα για τους εργαζομένους τους.
Τώρα πρέπει να βάλουμε και πάλι τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών μας».

Σε ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης αναφέρει τα εξής:

Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρης Δούκας.
Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα κοινά ζητήματα που μας απασχολούν αλλά και για την ανάγκη να κάνει η Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμού το βήμα στη νέα εποχή.
Για να γίνει αυτό απαιτούνται συνεργασίες και η διάθεση να επικεντρωθούμε σε κοινές προτάσεις για τη διαχείριση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με τον Χάρη, συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σύντομα για να ανταλλάξουμε ιδέες και να αναπτύξουμε κοινές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.
Του εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για την διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.
#ΑλέξανδροςΚολιάδης #ΔήμοςΡόδου #Ρόδος

Σε συνέντευξη Τυπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στον Τουρισμό, στην Υγεία, στην ακρίβεια, στις φωτιές κ στην ενέργεια.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη Τύπου (πηγή: Real Voice)