Ταφόπλακα για τον ρωσικό τουρισμό προς την Ελλάδα οι ευρω-κυρώσεις κατά της Ρωσίας (video)

Share

Ενώ πολλά χρόνια τώρα, οι Ρώσοι τουρίστες ήταν βασικός «τροφοδότης» της ελληνικής «τουριστικής βιομηχανίας», φέτος το καλοκαίρι, εξαιτίας των εκδικητικών μέτρων της ΕΕ σε βάρος των απλών Ρώσων πολιτών, οι αφίξεις τους έπεσαν κατακόρυφα. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μεγάλο πλήγμα θα υποστεί και ο «θρησκευτικός τουρισμός».

Kαλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, έμπειρος επαγγελματίας στον χώρο του Τουρισμού. Οι δύο τους συζητούν για:

-Τα ρατσιστικού τύπου μέτρα – κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος των απλών Ρώσων πολιτών. Ως γνωστόν, οι «σκληροπυρηνικοί» της ΕΕ ζητούν να μην δίδεται βίζα στους Ρώσους για να εισέρχονται σε χώρες της ΕΕ. Κάποιες εξ’ αυτών, μάλιστα, ήδη τους απαγορεύουν.

-Το πλήγμα που θα δεχτεί ο «θρησκευτικός τουρισμός» στη χώρα μας. Να σημειωθεί πως, με αμερικανική παρέμβαση, συζητείτο να απαγορευτεί στους Ρώσους ακόμα και να επισκέπτονται το Άγιο Όρος.

-Τις αρνητικές συνέπειες που έχει η ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες. Ο ρωσικός τουρισμός προς τη χώρα μας, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια, «άφηνε πολλά λεφτά», έπεσε φέτος σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.

-Τις δραματικές αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων προς και από τη Ρωσία. Προς όφελος, βέβαια, της Τουρκίας και των αεροδρομίων της.

-Τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν η Ελλάδα και η Ρωσία, ήδη από εποχής της πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, για να αναπτυχθούν οι τουριστικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, και την σημερινή απογοητευτική εικόνα.

-Τις προθέσεις της ρωσικής πλευράς να διευκολύνει την παροχή της βίζας σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία, καθώς και για τις σκέψεις ακόμα και να καταργηθεί τελείως η βίζα για τη Ρωσία. / πηγή: Ιδεοχώρος

ΒΙΝΤΕΟ