TasteAtlas: Ο ντάκος κορυφαία σαλάτα στον κόσμο – Στην 3η θέση η χωριάτικη – Η συντονισμένη επίθεση από τα… τουρκικά τρολ

Share

 

Ο κρητικός ντάκος βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του TasteAtlas με τις καλύτερες σαλάτες του κόσμου! Η γνωστή ιστοσελίδα, η οποία πριν από λίγες ημέρες ανέδειξε τα μελομακάρονα ως το κορυφαίο χριστουγεννιάτικο γλυκό στην Ευρώπη, επανήλθε καταρτίζοντας νέα λίστα σχετικά με τις σαλάτες. 

«Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που αποτελείται από ένα ξερό κριθαρένιο παξιμάδι που ολοκληρώνεται με θρυμματισμένη μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας. 

Συνιστάται η χρήση ποικιλιών ελιάς όπως Κορωνέικη, Λιανές ή Τσουνάτες. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται η μυζήθρα και όχι η φέτα, η οποία συνήθως προορίζεται για τουριστικά εστιατόρια. Το παξιμάδι συχνά τρίβεται απαλά με ένα μικρό κομμάτι σκόρδο και πασπαλίζεται ελαφρά με θαλασσινό αλάτι. Αν υπάρχει, μερικές φορές στον ντάκο προστίθεται και κρίταμο (μάραθος). Το πιάτο συνήθως σερβίρεται ως μεζές ή ελαφρύ δείπνο», αναφέρει η περιγραφή του Taste Atlas για τον ντάκο.

«Ο γαστρονομικός οδηγός έδωσε βαθμολογία 4,5 αστεριών στον ντάκο, κατατάσσοντάς το πιάτο στην πρώτη θέση της λίστας. Ακολουθεί σαλάτα με κομμένο αγγούρι από το Θιβέτ και στην τρίτη θέση βρίσκεται η χωριάτικη σαλάτα, με 4,4 αστέρια. 

Η ελληνική σαλάτα, γνωστή και ως χωριάτικη σαλάτα ή χωριάτικη είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας, που αποτελείται από ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες και χοντρές φέτες αγγουριού. Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί να υπάρχουν επίσης ελιές, πράσινες πιπεριές, τυρί φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι ή ένα τυπικό ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι (προαιρετικά). Όταν το τυρί φέτα υπάρχει στη σαλάτα, συνήθως κόβεται σε φέτες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ανακατεύεται με ένα πιρούνι μέχρι να θρυμματιστεί ελαφρώς.

Το όνομά του υποδηλώνει ότι ήταν ένα αγροτικό πιάτο, όταν οι αγρότες έπαιρναν μερικά απαραίτητα υλικά στο χωράφι και τα ανακάτευαν μαζί. Η ελληνική σαλάτα είναι ένα αληθινό καλοκαιρινό πιάτο, γεμάτο δροσιστικά, ωμά λαχανικά και μυρωδικά. Το καλύτερο είναι να το ετοιμάσετε με ώριμες ντομάτες εποχής, ενώ οι ελιές να είναι της ποικιλίας Καλαμάτας.

Σερβίρεται σε ρηχό μπολ και υπάρχει σε πολλά ελληνικά τραπέζια, είτε στο σπίτι είτε στις ταβέρνες», αναφέρει η περιγραφή του Taste Atlas. 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η χωριάτικη σαλάτα, με 4,4 αστέρια

Στην 25η θέση βρίσκονται τα χόρτα, ενώ στην 39η έχει τοποθετηθεί η πατατοσαλάτα.

Πάντως δεν είναι τυχαίο, που σε κάθε ανάρτηση για ελληνικά φαγητά, στα σόσιαλ, υπάρχει πλήθος σχολίων με συκοφαντικό περιεχόμενο από προφίλ τουρκικής προέλευσης (ή τουλάχιστον έτσι εμφανίζονται) με αναφορές στη γαστρονομία που αναφέρουν ότι όλα αυτά τα φαγητά, τα έχουν πάρει οι Έλληνες από τους γείτονες (!!!)

Τα σχόλια που εμφανίζονται με συστηματικό τρόπο κάτω από τις αναρτήσεις του ιστότοπου για ελληνικά πιάτα, φαγητά, γλυκά, προϊόντα, στο instagram, στο twitter και στο TikTok, είναι εκατοντάδες και όλοι έχουν πλέον καταλάβει ότι πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια επίθεσης κατά της Ελλάδας, των προϊόντων μας, της γαστρονομίας και της ελληνικής κουζίνας, που οδηγεί σε πολλά συμπεράσματα, αφού οι γείτονες αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου κρίση στα τρόφιμα τον τελευταίο χρόνο.