Υπεγράφη η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης της Νέας Αγοράς

Share

 

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της κατασκευαστικής εταιρείας ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης του μνημείου της Νέας Αγοράς Ρόδου όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. 

Συγκεκριμένα ο κύριος Κολιάδης στην ανάρτησή του αναφέρει τα ακόλουθα:

Υπογράψαμε σήμερα με τους εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. τη σύμβαση για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης της λειτουργίας του εμβληματικού μνημείου της Νέας Αγοράς Ρόδου.

Πρόκειται για ένα έργο – ορόσημο που θα αναβαθμίσει όχι μόνο το μνημείο αλλά την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Ρόδου.Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να προλάβουμε τις προθεσμίες ώστε να μη χαθεί το έργο που θα προσδώσει αισθητική, ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση στο Μνημείο.

Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε στόχο να αποκαταστήσουμε και να παραδώσουμε στη ροδιακή κοινωνία τα έργα που παραμένουν στάσιμα και που η εικόνα τους μάς πληγώνει.

Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε!

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Τ.ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Σε γραπτή του δήλωση, ο τέως Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις:

Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της αποκατάστασης και αναβάθμισης λειτουργίας του εμβληματικού κτηρίου της Νέας Αγοράς.

Ένα ιστορικό κτήριο, που μελετήθηκε, διασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του και δημοπρατήθηκε επί δικής μας Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ακυρώσαμε την απόφαση που προέβλεπε την ενιαία μίσθωση του συγκροτήματος, στηρίξαμε τους επαγγελματίες με την ανανέωση των συμβολαίων τους, συντάξαμε για πρώτη φορά από την ιστορία κατασκευής του Μνημείου, ολοκληρωμένη μελέτη συνολικής αποκατάστασής του, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους τριών εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ, και προχωρήσαμε στη δημοπράτηση του έργου.

Ευχόμαστε τη γρήγορη εκτέλεση του έργου και επιβεβαιώνουμε τη δική μας στήριξη σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.