Σε αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας τίθενται όλοι οι επαγγελματίες υγείας και το προσωπικό των Νοσοκομείων που δεν θα κάνουν, έστω και σήμερα, την πρώτη δόση του εμβολίου.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ
Σε αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας τίθενται όλοι οι επαγγελματίες υγείας και το προσωπικό των Νοσοκομείων που δεν θα κάνουν, έστω και σήμερα, την πρώτη δόση του εμβολίου.
Επίσης, ενεργοποιείται από σήμερα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο Νοσοκομείο της Καλύμνου συνολικά από το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του 13 άτομα παραμένουν ανεμβολίαστοι, έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή 6 άτομα από το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, 4 έχουν λάβει πρόσφατα αναρρωτική και θα ελέγχονται και η διοίκηση αναμένει να εμβολιαστούν με την επιστροφή τους, 2 εργαζόμενες είναι με άδεια ανατροφής και 1 με άδεια κύησης.
Ανεμβολίαστοι παραμένουν δυο ιατροί και δυο εργαζόμενοι εμβολιάστηκαν σήμερα.
Στο Νοσοκομείο της Κω, όπως δήλωσε στην εκπομπή του Radio Proto και στη Σάντυ Λαδικού η εκπρόσωπος των εργαζομένων Γαρουφαλιά Καρανάσιου, 20 άτομα τίθενται σε αναστολή, από τα οποία 7 είναι νοσηλευτές, 5 είναι από το Διοικητικό προσωπικό και 8 από το λοιπό προσωπικό. Πάντως, σύμφωνα με την ίδια το 87% του συνόλου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο είναι εμβολιασμένοι.
Όσον αφορά το Νοσοκομείο της Λέρου, κι εκεί 20 άτομα τίθενται σε αναστολή. 5 από αυτά είναι ιατροί και 15 νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, όλες οι διαδικασίες για τις αναστολές έχουν δρομολογηθεί. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων διότι θα έπρεπε να βρεθούν αντιμέτωπες με ποινές και πρόστιμα.
Γεγονός είναι πάντως ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων υγειονομικών ήταν αρκετά μεγαλύτερος πριν την αναγγελία του μέτρου της αναστολής, στη συνέχεια όμως μετά και τις προσπάθειες των Διοικήσεων των Νοσοκομείων, ο αριθμός αυτός μειώθηκε.
Υπάρχουν εργαζόμενοι που έσπευσαν να εμβολιαστούν ακόμη και σήμερα.
Οι αντιδράσεις βέβαια είναι ακόμη αρκετές , την ώρα μάλιστα που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 άτομα υγειονομικού προσωπικού σε όλη τη Χώρα δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.
Η κάλυψη των κενών που δημιουργούνται αποτελεί το πρώτο, από μια σειρά ζητημάτων που πρέπει να διαχειριστεί άμεσα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ με τη μετακίνηση του προσωπικού εντός της ίδιας ΥΠΕ για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν και πρόβλεψη για είσοδο νέου εμβολιασμένου δυναμικού.