ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι λένε οι δείκτες σε παγκόσμιο επίπεδο – Το 99,6% σε ήπια κατάσταση – 0,4% βαριά – Τι γίνεται στην Ρόδο

Share

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ παραμένουν οι δείκτες αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα δυστυχώς, σε μερικές περιοχές, η κατάσταση εμφανίζεται επιβαρυμένη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων με τους επιστήμονες να ανησυχούν σοβαρά από το 4ο κύμα της πανδημίας, που είναι πλέον πιο δυναμικό λόγω της μεγάλης μετάδοσης.

Στην Ρόδο η διαχείριση της κατάστασης είναι σαφώς πολύ καλύτερη καθώς οι εμβολιασμοί άγγιξαν το 73% ενώ μαζί με τους νοσήσαντες ανεβαίνει το ποσοστό της ανοσίας -χωρίς όμως αυτό να αποτελεί σημείο εφησυχασμού.

Αν και τα στοιχεία και τα νούμερα ποικίλλουν ανά χώρα και φυσικά αλλάζουν καθημερινά, τα γενικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουμε σήμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό, δείχνουν βελτιώνονται τα δεδομένα.

Η κατάσταση, παραμένει κρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην αδιαφορούμε για τα μέτρα που επιβάλλονται αφού βοηθούν στην διαχείριση της πανδημίας.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Ας ρίξουμε όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στα επίσημα νούμερα και στα στοιχεία:

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 250,348,534  κρούσματα, με 5,062,229 θανάτους σε διεθνές επίπεδο.

Από τους 18,674,668 ασθενείς, οι 18,601,701 (99.6%) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση και οι 72,967 (0.4%) σε βαριά κατάσταση – το ποσοστό μειώθηκε σε σχέση με τους προηγούμενους 3-4 μήνες περίπου που ήταν στο 0,6%). 

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (δηλαδή 231,673,866 ασθενείς) το 98% έχει αναρρώσει πλήρως (226,611,637 ασθενείς) ενώ το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 2% (5,062,229) εδώ και ένα περίπου έτος. 

Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην εύκολη μετάδοση και φυσικά ποιοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά από άλλους ή να απειληθεί σοβαρά η ζωή τους για διάφορους λόγους.

Στην φαρέτρα της επιστήμης έχουν προστεθεί πλέον τα εμβόλια που θεωρούνται και κάποια φάρμακα που δοκιμάζονται.

Η ανησυχία στην χώρα μας αλλά και στις μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, εστιάζεται στις αντοχές των συστημάτων υγείας που δοκιμάζονται καθημερινά.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία είναι από τον επίσημο ιστότοπο – https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

Πέγκυ Ντόκου / news-politics