Χατζημάρκος: Η Ρόδος ηγείται της πορείας του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο, με εντυπωσιακές επιδόσεις για μια ακόμη σαιζόν (audio)

Share

 

Η Ρόδος είναι εκείνη που τραβάει μπροστά το άρμα του τουρισμού ολόκληρου του Νοτίου Αιγαίου, αφού για μια ακόμη χρονιά παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις.

Στο θέμα, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου νΓιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με αυτά, η Ρόδος, φαίνεται ότι καταγράφει για έναν ακόμα μήνα, εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς η κίνηση του Αυγούστου, σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 18% , σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, καθώς έφτασαν στο νησί περίπου 566.000 τουρίστες, έναντι 480,828 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Αύξηση σημείωσε και το αεροδρόμιο Καρπάθου κατά 4%, ενώ κάμψη είχαν τα άλλα τρία διεθνή αεροδρόμια, της Μυκόνου -8%, της Σαντορίνης -3% και της Κω -2%.

Συνολικά η κίνηση του Νοτίου Αιγαίου τον μήνα Αύγουστο αυξήθηκε κατά 6%, με πάνω από 1,17 εκατ. επιβάτες, χάρη στην μεγάλο αύξηση της Ρόδου.

Όσον αφορά το πεντάμηνο Απριλίου – Αυγούστου 2024 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, η Ρόδος σημείωσε αύξηση 13%, με 2.160.000 επισκέπτες, η Κως 3%, η Σαντορίνη και η Κάρπαθος έμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ η Μύκονος σημείωσε κάμψη -4%

Συνολικά η κίνηση του Νοτίου Αιγαίου για το πεντάμηνοΑπριλίου – Αυγούστου 2024 σημείωσε αύξηση κατά 7%. Πηγή: real voice

ΗΧΗΤΙΚΟ