ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: «Δυναμιτίστηκε» (και πάλι) το κλίμα στην Συνεδρίαση της λογοδοσίας – Διεκόπη εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων (φωτος)

Share

 

Παρά το αρχικό –φαινομενικά- κλίμα ‘συναίνεσης’ στην 4η Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ρόδου, που είναι σε εξέλιξη Δια Ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντεγκλήσεις από την μείζονα μειοψηφία, οδήγησαν και πάλι σε διακοπή. 

Αντέδρασαν έντονα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Καμπουράκη κ.κ. Αναστάσιος Σπανός και Τηλέμαχος Καμπούρης στα περί ‘σκιών’ για οικονομική διαχείριση κατά την διάρκεια της πρώην Δημοτικής Αρχής

Όλα άρχισαν με την τοποθέτηση του Δημάρχου Ρόδου, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη επί του θέματος που έφερε προς συζήτηση, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Κατσογριδάκης: ‘Όραμα, στρατηγική και ενέργειες της δημοτικής αρχής για την προστασία και ευζωία των αδέσποτων σκυλιών και γατιών του νησιού’.

Αφού προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις του αντιδημάρχου κ. Θωμάτου και άλλων δημοτικών συμβούλων και ενώ η συνεδρίαση κυλούσε σε… ήρεμα νερά, αμέσως μόλις έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος, συνάντησε την έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης Καμπουράκη, κ. Αναστάσιου Σπανού.

Αφού ανέβηκαν οι τόνοι, άρχισαν οι αντεγκλήσεις και τα διασταρούμενα πυρά. Ο κ. Σπανός, δεν σταμάτησε τις επιθέσεις προς τον κ. Κολιάδη, τον διέκοπτε συνεχώς, ανεβάζοντας αισθητά τον τόνο της φωνής του αναγκάζοντας τον πρόεδρο του Δημοτικου Συμβουλίου, κ. Κυριάκο Κασάπη, να του ζητήσει να βγει από την αίθουσα με στόχο να κατευναστούν τα πνεύματα: «Κύριε Σπανέ, ακολουθείστε την διαδικασία, για να είμαστε τυπικοί. Δεν μπορείτε να μιλάτε όποτε θέλετε εσείς! Με τον τρόπο που λειτουργείτε, δεν θα τελειώσει η συνεδρίαση ποτέ. Παρακωλύετε την διαδικασία…» αναφώνησε ο κ. Κασάπης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, κ. Κυριάκος Κασάπης ζήτησε την διακοπή της συνεδρίασης

Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα της ‘εκπροσώπησης της παράταξης Καμπουράκη’ (επειδή δεν ήταν παρών) με τους κ.κ. Σπανό και Τηλέμαχο Καμπούρη να εκφράζουν έντονη αντίδραση.

• «Λέτε ότι έμειναν σκιές όσον αφορά στην διαχείριση χρημάτων κατά την δική μας θητεία» -ανέφερε ο κ. Καμπούρης, σχετικά με το Δημοτικό Κυνοκομείο / Καταφύγιο.
• «Θα σκεφτώ και θα σου δώσω τον λόγο. Δεν θεωρώ ότι συντρέχει θέμα επί προσωπικού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσει μια κουβέντα επί προσωπικού» απάντησε ο κ. Κασάπης, ζητώντας βοήθεια για να προχωρήσει η διαδικασία και για την συζήτηση όλων των θεμάτων «Εάν δεν θέλετε ‘σκιές’ να βγείτε στο φώς!» αναφώνησε.
• Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Σπανού που ανέβασε τους τόνους (και την φωνή του) υπεραμυνόμενος του έργου της πρώην Δημοτικής Αρχής.
• Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου ζήτησε από τον κ. Σπανό να ‘εξέλθει της αιθούσης’ για να… ηρεμήσει. 
• «Δεν υπάρχει καμία εξουσιοδότηση από τον κ. Καμπουράκη, που τον ορίζει ως εκπρόσωπο της παράταξής του» τόνισε ο Δήμαρχος, και πρόσθεσε: «Προφανώς, καταφέρατε ο ενδιαφερόμενος κ. Κατσογριδάκης, να φύγει από την αίθουσα και να μην ακούσει αυτό που ήθελε. Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε να μας πείτε εάν έχετε κάποια εξουσιοδότηση από τον κ. Καμπουράκη ότι ο κ. Καμπούρης εκπροσωπεί την παράταξη –επειδή είναι πρώτος σε ψήφους. Εκτός κι αν εσείς από μόνος σας, θεωρείτε κάτι τέτοιο» -είπε απευθυνόμενος στον κ. Καμπούρη.

Δυναμιτίστηκε το κλίμα στην Συνεδρίαση της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ρόδου

Η συνεδρίαση διεκόπη για περίπου δέκα περίπου λεπτά.

Εντωμεταξύ, από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης ‘Με Δύναμη για τη Ρόδο’ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, η Δημοτική Αρχή οφείλει, ειδικά εννέα (09) μήνες μετά την εκλογή της, να περάσει από τις «διακηρύξεις« και την «αντιπολίτευση» στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σε συγκεκριμένες πράξεις και πολιτικές.

Ο σχολιασμός και η καταγραφή των προβλημάτων δεν αφορούν μια εκλεγμένη Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό η σημερινή παραδοχή του κ. Κολιάδη, στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας και μετά από ερώτηση του κ. Κατσογριδάκη ότι, το Δημοτικό Κυνοκομείο εκπέμπει SOS, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.

Η διεκδίκηση και η διασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης και η εξέταση του ενδεχομένου συνεργασίας και με άλλες φιλοζωικές οργανώσεις, θα δημιουργούσε ένα πλαίσιο πρακτικών λύσεων.

Σε κάθε περίπτωση εμείς επαναλαμβάνουμε την απόφασή μας, να στηρίξουμε στην πράξη κάθε σωστή πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να «είναι Παρούσα και να Δίνει Λύσεις».

Την ίδια ώρα, που διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον,
η περιοχή μας δοκιμάζεται έντονα από πλημμυρικά φαινόμενα, που ήταν γνωστό εδώ και μέρες, πως θα επηρέαζαν και τη Ρόδο.

Η δημοτική αρχή δεν επέδειξε τον ίδιο ζήλο και την απαιτούμενη επιμέλεια,
και δεν προέβη στις απαραίτητες παρεμβάσεις και ενέργειες, για την προστασία των πολιτών της Ρόδου, με αποτέλεσμα να πληγούν έντονα από τις βροχοπτώσεις οι πολίτες, από την Μεσαιωνική Πόλη, ως τις Γειτονιές της πόλης και του νησιού μας. 

Πέγκυ Ντόκου