Γιάννης Μαστροκούκος: 500.000 ευρώ πρόστιμα η «προίκα» του Δημ. Διακομιχάλη στο Δήμο – Σχολιασμός καταγγελιών παράταξης Γαλουζή (video)

Share

 

Γιάννης Μαστροκούκος: 500.000 ευρώ πρόστιμα η «προίκα» του Δημ. Διακομιχάλη στο Δήμο – Σχολιασμός καταγγελιών παράταξης Γαλουζή

Ο Δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Μαστροκούκος

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στο ποσό των 500.000 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που άφησε «προίκα» η Δημαρχία του Δημήτρη Διακομιχάλη στο Δήμο, όπως κατήγγειλε, φανερά αγανακτισμένος, ο Δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Μαστροκούκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, την Πέμπτη 6 Ιουνίου το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Επίσης, ο Δήμαρχος, αποκάλυψε ότι υπάρχουν και άλλα χρέη σε συνεργεία οχημάτων που επειδή οι διαδικασίες έγιναν με μη νόμιμο τρόπο, δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

Η Συνέντευξη τύπου αρχικά είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και αφορούσε το ταξίδι στο Πορτ Ντε Μπουκ, την υπογραφή, με τον ΦοΣΔΑ, πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής έκτασης για την διαχείριση των απορριμμάτων και τη συμμετοχή αντιπροσωπίας του Δήμου στην εκδήλωση «Οι σφουγγαράδες του Αιγαίου», στη Ρόδο. Τα καλύτερα τα κράτησε για το τέλος της συνέντευξης όμως ο κ. Μαστροκούκος, ο οποίος με το που επέστρεψε από τα ταξίδια του βρήκε μισό εκατομμύριο ευρώ πρόστιμα να περιμένουν στο γραφείο του.

Πιο συγκεκριμένα, το ένα πρόστιμο ύψους 344.015 ευρώ αφορά τη λειτουργία του σκουπιδότοπου, επί θητείας Δημήτρη Διακομιχάλη και για το οποίο ο Δήμος αντέδρασε και θα πάει στα δικαστήρια. «Θα προστατέψουμε τα συμφέροντα της Καλύμνου με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε . Το δεύτερο, ύψους 100 χιλιάδων ευρώ αφορά τη ΔΕΥΑΚ και τη λειτουργία του βιολογικού, πάλι επί θητείας Διακομιχάλη. Και τα δυο αυτά πρόστιμα, όπως εξήγησε, θα τα πληρώσει με κάποιο τρόπο ο Καλυμνιακός λαός, « και ενώ κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους… μας κουνάνε και το δάχτυλο», πρόσθεσε. Τέλος επιβλήθηκε στο Δήμο πρόστιμο 40 χιλιάδων ευρώ, επειδή δεν έγιναν οι διαδικασίες για να υπάρχουν ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες της Ψερίμου και του Μασουριού.

«Ήξερα το μπάχαλο, την αθλιότητα, την αφασία και τις νοοτροπίες αλλά δεν ήξερα τις εκπλήξεις που με περίμεναν», είπε ο κ. Μαστροκούκος, εξοργισμένος και συνέχισε αναφέροντας και άλλα «φέσια» σε συνεργία αυτοκινήτων, περίπου 120 χιλιάδων ευρώ, για εργασίες που έγιναν ναι μεν, αλλά όχι με νόμιμες διαδικασίες, περιόδου Διακομιχάλη και Γαλουζή και δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σχολίασε μία προς μία τις καταγγελίες που έγιναν από τον Γιάννη Γαλουζή και τον Μικέ Ρήγα, στο υπουργείο εσωτερικών και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θέλοντας, προφανώς, να αιτιολογήσει τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από μέρους του και οδήγησαν τις αντιπολιτεύσεις, για πρώτη φορά, σε κοινό δελτίο τύπου, καταγγέλλοντας τον. Ο κ. Μαστροκούκος βέβαια δεν «έπιασε το γάντι» που του έριξαν οι αντιπολιτεύσεις και δεν απάντησε ευθέως. Προσπάθησε όμως, μέσα από αυτή τη συνέντευξη, να αποδείξει ότι οι «καταγγελίες» που έγιναν δεν είχαν νόημα, ήταν για μη σοβαρά ζητήματα και ότι όλα αυτά τον έχουν αγανακτήσει πολύ….

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης για τα πρόστιμα και τις «καταγγελίες» και σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε και το υπόλοιπο μέρος της συνέντευξης.

BINTEO