Κάλυμνος: Ανακοινώσεις και ικανοποίηση από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΛΤ για την έγκριση της ΠΣ για την κατασκευή της εξωτερικής αποβάθρας και την χρηματοδότηση εξοπλισμού της ΑΕΝ (video)

Share

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ, την Τρίτη 27 Αυγούστου 2024, ο δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Μαστροκούκος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αναστάσης Τρικοίλης και ανακοίνωσαν επίσημα: α. την έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Κατασκευή αποβάθρας Ε/Γ – Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνου», συνολικού προϋπολογισμού 11.945.000 ευρώ και Β. Την απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Υπουργείου Ναυτιλίας να χρηματοδοτήσει την ενίσχυση της ΑΕΝ Καλύμνου και Σύρου, με το ποσό των 2.978.000,00 ευρώ , για την προμήθεια σύγχρονου εκπαιδευτικού και τεχνικού εξοπλισμού. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Αναφορικά με την Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για το λιμενικό έργο της εξωτερικής αποβάθρας, το οποίο είναι εγκεκριμένο από την Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, (Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων), μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021-2027»,  ο δήμαρχος δήλωσε ότι ήταν μια συνειδητή στρατηγική επιλογή, που παρά τις αντιρρήσεις και τα εμπόδια που υπήρξαν φαίνεται να έχει αίσιο αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΔΛΤ δήλωσε ότι αν δεν υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στο νησί. Νιώθω χαρούμενος και δικαιωμένος, πρόσθεσε.

Η κατασκευή της νέας αποβάθρας θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής για την τοπική κοινωνία  και θα δώσει  νέα αναπτυξιακή πνοή και ώθηση στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Η συνέντευξη από τον Παλμό της Καλύμνου