Κάλυμνος: Ο Μανώλης Μουσελλής ενημερώνει για το νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης και σχολιάζει τις παρεμβάσεις και ενισχύσεις από την ΠΝΑΙ (video)

Share

 

Κάλυμνος: Ο Μανώλης Μουσελλής ενημερώνει για το νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης και σχολιάζει τις παρεμβάσεις και ενισχύσεις από την ΠΝΑΙ

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο News-Politics.gr, ο Έπαρχος της ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο οποίος μας ενημέρωσε για το νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σχολίασε τα ζητήματα τα οποία έχει προχωρήσει ή χρηματοδοτήσει το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Το πρόγραμμα απασχόλησης της ΠΝΑΙ δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες έχουν κάνει έναρξη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, να προσλάβουν άτομα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα για 18 μήνες. Δεν αφορά ωστόσο τις εποχικές επιχειρήσεις , όπως διευκρίνισε ο κ. Μουσελλής και τόνισε ότι οι μηνιαίες αποδοχές είναι σοβαρές και ότι όσο πιο πολλά προσόντα-πτυχία  ή εξειδίκευση έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι αμοιβές. Η πλατφόρμα όπου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι ανοίγει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 15 Ιανουαρίου 2025. Το συνολικό  κόστος του προγράμματος είναι 2 εκ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Μουσελλής μας ενημέρωσε για την οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ, που θα δοθεί από την ΠΝΑΙ σε 200 νοσηλευτές και νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ. Από την Κάλυμνο θα λάβουν το επίδομα 15 άτομα, το ίδιο και για τη Λέρο και αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των Εκαβιτών.

Παράλληλα, συζητήσαμε για την οικονομική στήριξη προς την ΑΕΝ Καλύμνου, τη Σχολή Μηχανικών και γενικότερα μας μίλησε για το όραμα της Περιφέρειας να γίνει η Κάλυμνος κέντρο  «γαλάζιων» επαγγελμάτων, όπως αρμόζει στην τοπική ναυτική κουλτούρα του νησιού μας.

Σχολιάσαμε επίσης τις ενέργειες  στις οποίες προχωρά η Περιφέρεια για 8 νησιά, 7 από τα οποία ανήκουν στην ΠΕ Καλύμνου, με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομίας και των παραδοσιακών μας προϊόντων, όπως επίσης και την πρόταση του Επαρχείου να «στεγάσει» τα αγάλματα της αείμνηστης γλύπτριας Ειρήνης Κοκκίνου.

Την συζήτηση μας ολοκληρώσαμε με ενημέρωση για τις παρεμβάσεις στους επαρχιακούς δρόμους του νησιού οι οποίες είναι σε εξέλιξη εδώ και δυο χρόνια και την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων στο Άργος.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Μανώλη Μουσελλή:

BINTEO