ΚΙΝΑΛ: Οι πιθανές ημερομηνίες για την εκλογή αρχηγού -Τι συζήτησε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Share

Σε συναινετικό κινήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής η οποία ξεκινά τον μαραθώνιο επίλυσης διαδικαστικών ζητημάτων ενόψει της εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ στην παρθενική τους συνεδρίαση, αποφάσισαν να συγκαλέσουν την Πέμπτη 16/9 σύσκεψη με εταιρείες λογισμικού προκειμένου να πάρουν προσφορές για την online διασύνδεση των καλπών που θα στηθούν. Από τον χρόνο που θα ζητήσουν οι εταιρείες, θα κριθεί και η ημερομηνία εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, η Επιστροπή Δεοντολογίας συζήτησε το κείμενο και την ημερομηνία έναρξης συλλογής υπογραφών για τους υποψηφίους το οποίο θα είναι έτοιμο τις προσεχείς ημέρες, το κείμενο που θα υπογράψουν όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν ως φίλοι ή μέλη του ΚΙΝΑΛ και την αποστολή του μητρώου μελών στους 4 υποψηφίους. Σε επόμενη συνεδριάση θα συζητηθεί επίσης το πού θα στηθούν οι κάλπες (στόχος είναι μία τουλάχιστον σε κάθε καποδιστριακό δήμο) αλλά και οι 500 περίπου εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη χώρα,

Η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) είναι το κεντρικό όργανο διοργάνωσης των διαδικασιών εκλογής προέδρου από τη βάση. Αποτελείται από 11 μέλη που έχουν εκλεγεί από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και πρόεδρος είναι ο Θόδωρος Καπετανάκης.

Το iefimerida.gr συνομίλησε με τον κ. Καπετανάκη πριν τη συνεδρίαση, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί το χρονοδιάγραμμα για εκλογές ανάδειξης ηγεσίας το συντομότερο δυνατόν, όπως επιθυμούν όλοι οι υποψήφιοι (Γεννηματά. Ανδρουλάκης, Λοβέρδος, Καστανίδης). Το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών θα είναι έτοιμο τα επόμενα 24ωρα – ίσως και την Πέμπτη – ενώ το κείμενο που θα υπογράφουν οι ψηφίζοντες έχει έναν μπούσουλα από τις διαδικασίες του 2017.

Το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα κριθεί εν πολλοίς από την πρόοδο σε όλα τα προαναφερθέντα διαδικαστικά.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή θα συνεδριάσει 26 Σεπτεμβρίου, όπως έχει εισηγηθεί η Φώφη Γεννηματά. Από τότε και μετά όλες οι ημερομηνίες είναι ανοικτές και αναμένεται να οριστικοποιηθούν μετά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχουν το προσεχές διάστημα -και πάντως πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής- οι υποψήφιοι μεταξύ τους.

Θεωρητικά και εφόσον επιλυθούν όλες οι πολιτικές και τεχνικές εκκρεμότητες πιθανή φαντάζει η ημερομηνία 26-27 Νοεμβρίου. Ορισμένες πλευρές εκφράζουν ωστόσο τον προβληματισμό τους, καθώς η εν λόγω ημερομηνία συμπίπτει με τις πανελλαδικές αρχαιρεσίες των δικηγόρων. Ετσι θα εξεταστούν και τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, 4-5/12 ή 11-12/12, με απώτατο όριο το Σαββατοκύριακο 18-19/12, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ
Μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι τέσσερις: Η νυν πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης.