Pοdcast: “Tετ α Τετ” στο News Politics με τον Κρις Αλαχούζο

Share

 

“Τετ α Τετ” στο News Politics με τον Kρις Αλαχούζο  για την επιστολική ψήφο, τον τουρισμό, το γραφείο αποδήμων και την τοπική οικονομία

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον “Τετ α Τετ” μαζί με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κρις- Χρυσόστομο Αλαχούζο συζητήσαμε για την επιστολική ψήφο και για ζητήματα της πατρίδας του της Καλύμνου στην οποία επέστρεψε, μετά από  μια επιτυχημένη πολιτική πορεία στο Τάρπονς Σπρίνγκς στη Φλώριδα των ΗΠΑ, για να την υπηρετήσει.

Αρχικά μιλήσαμε για την επιστολική ψήφο, που είναι κάτι πολύ γνώριμο για τον ίδιο μια και ισχύει πολλά χρόνια στην Αμερική. Είπε ότι η ψήφος αυτή είναι ένα σημαντικό δημοκρατικό δικαίωμα των απανταχού Ελλήνων, για να μπορούν να εκφραστούν, να έχουν λόγο για το πώς θέλουν την πατρίδα τους και να ψηφίζουν χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν και να κάνουν έξοδα. Εύχομαι να έχουμε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές πρόσθεσε ο κ. Αλαχούζος.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ένας τόπος και οι επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να έχουμε περισσότερο αλλά και ποιοτικότερο τουρισμό.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι απαντήσεις του Κρις Αλαχούζου όταν αναφερθήκαμε στο Γραφείο Αποδήμων για το οποίο δήλωσε υπέρμαχος της ίδρυσης του, όπως είχε κάνει και προεκλογικά και  αποτελεί αίτημα όλων των απόδημων Καλυμνίων.

Είπε ότι δουλεύει για αυτό το σκοπό ανελλιπώς βοηθώντας συμπατριώτες του και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει στη λειτουργία αυτού του Γραφείου, εφόσον του ζητηθεί. Δεν έκρυψε όμως την απογοήτευσή του διότι δεν επικοινώνησε κανείς από τη Δημοτική αρχή μαζί του μέχρι σήμερα για αυτό, αν και ο Δήμαρχος του είχε πει ότι εφόσον εκλεγεί θα αναλάβει το Γραφείο Αποδήμων.

Κλείνοντας τη συζήτησή μας, ο επί δυο θητείες Δήμαρχος του Τάρπονς Σπρίνγκς και δυο θητείες αντιδήμαρχος, μέσα από την εμπειρία του, μας μετέφερε τις σκέψεις του για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομία, η οποία θα πρέπει να γίνεται με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου και τις ικανότητες των ανθρώπων του και πρότεινε τη δημιουργία Κέντρων Τεχνολογίας. Στα Κέντρα αυτά θα εργάζονται νέοι, Καλύμνιοι , οι οποίοι είναι άριστα καταρτισμένοι και θα μπορούν να βρίσκουν εργασία, παρέχοντας από τον τόπο τους τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο, με υψηλούς μισθούς.

Από την αδελφοποίηση Τάρπονς Σπρίνγκς με τη Χάλκη
Από την αδελφοποίηση Τάρπονς Σπρίνγκς με τη Χάλκη

Ακούστε το ενδιαφέρον Podcast με τον Κρις Αλαχούζο