Η εφημερίδα επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η Ρωσία θα νικήσει στον πόλεμο, αρχής γενομένης από τον φόβο της Δύσης για ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου σε έδαφος του ΝΑΤΟ.
«Όσο πικρό και αν είναι: Μια νίκη της Ουκρανίας καθίσταται καθημερινά όλο και πιο απίθανη» γράφει η γερμανική Die Welt. «Ο στρατός του Κιέβου χάνει ανθρώπους και υλικό, ο εχθρός είναι σε καλύτερη κατάσταση και διαθέτει τεράστια εφόδια. Δεν είναι απορίας άξιο ότι δυτικοί διπλωμάτες μιλούν όλο και πιο συχνά για εκεχειρία», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Η Die Welt υποστηρίζει ότι «μια νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία μοιάζει κάθε μέρα όλο και πιο απίθανη, ειδικότερα δε η ανάκτηση της Κριμαίας, που μοιάζει σήμερα -κυρίως λόγω της ελλιπούς στήριξης από τη Δύση- αδύνατη. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία έχει καταλάβει το 18% της ουκρανικής επικράτειας, ποσοστό που, δυστυχώς, στο μέλλον μάλλον θα αυξηθεί παρά θα μειωθεί».
Η εφημερίδα επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η Ρωσία θα νικήσει στον πόλεμο, αρχής γενομένης από τον φόβο της Δύσης για ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου σε έδαφος του ΝΑΤΟ, για αυτό και υποστηρίζει την Ουκρανία μόνο σε βαθμό που να μην χρειαστεί να συνθηκολογήσει αμέσως. Επιπλέον, οι υποδομές της Ουκρανίας έχουν υποστεί εκτεταμένη καταστροφή, και σημειώνεται ενεργειακή ανεπάρκεια, που πλήττει, μεταξύ άλλων, και την ουκρανική αμυντική βιομηχανία, ενώ την ίδια ώρα η προμήθεια εξοπλισμών από τη Δύση δεν επαρκεί για να ανακόψει την καταστροφική μανία των Ρώσων.
Ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με μελέτη του International Institute for Strategic Studies (IISS), διαθέτει περισσότερα από 4.000 άρματα που μπορούν να αξιοποιηθούν στη μάχη και που όχι μόνο συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τα δυτικά Leopard, αλλά και δίνουν τη δυνατότητα στη Ρωσία να εξαπολύσει νέες επιθέσεις. Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο θεωρείται προδιαγεγραμμένη τη νίκη της Ρωσίας είναι ότι όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος τόσο περισσότερους στρατιώτες χάνει η Ουκρανία, την ώρα που η Ρωσία σύντομα θα επιστρατεύσει άλλους 200.000 στρατιώτες, πιθανόν μέχρι και 500.000 το ερχόμενο καλοκαίρι.
«Όσο η Δύση, περιλαμβανομένου του Γερμανού Καγκελαρίου, είναι διστακτική, το Κίεβο χάνει χρόνο, τον οποίο εκμεταλλεύονται τα ρωσικά στρατεύματα ώστε να ενισχυθούν και να ανεφοδιαστούν και την άνοιξη να εξαπολύσουν νέα επίθεση. Τα 130 άρματα μάχης που πρόκειται να λάβει το Κίεβο από άλλες χώρες δεν επαρκούν, ενώ παράλληλα η Ευρώπη και η ΗΠΑ -φοβούμενες την υπέρβαση των ‘κόκκινων γραμμών’ που έχει θέσει ο Putin- δεν κάνουν τίποτε, ούτε καν για τη διατάραξη των δορυφορικών επικοινωνιών που θα επηρέαζε σημαντικά την ικανότητα της Μόσχας να επιτεθεί».
Διπλωμάτες δυτικών χωρών εκφράζουν όλο και περισσότερο τον φόβο για μια κλιμάκωση, την ανησυχία για την «κόπωση» που εμφανίζουν οι δυτικές κοινωνίες ως προς τον πόλεμο, καθώς και την ελπίδα ότι σύντομα θα επιτευχθεί εκεχειρία. Ακριβώς σε αυτό εστιάζει πλέον η Δύση, σύμφωνα με την Die Welt σχολιάζοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια ακρωτηριασμένη Ουκρανία. / naftemporiki / Die Welt / photo: The New York Times