Κάλυμνος: H Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ, ένα μοναδικό κοινωνικό έργο, ολοκληρώθηκε (video)

Share

Ολοκληρώθηκε η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμΕΑ στο Άργος Καλύμνου και παραδίδεται πια στην κοινωνία. Ένα έργο μοναδικό, το οποίο έρχεται να υποστηρίξει τα άτομα με ειδικές δεξιότητες και να λύσει εκ των προτέρων το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα της διαβίωσης των ατόμων αυτών, που θα προκύψει όταν οι δικοί τους άνθρωποι θα έχουν φύγει από τη ζωή.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Εμπνευστής του έργου ο ακούραστος πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, Φίλιππος Ολυμπίτης, ο οποίος με συγκίνηση βλέπει να ολοκληρώνεται το έργο μετά από δέκα χρόνια. Οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες, λειτουργικές και μπορούν να φιλοξενήσουν 9 άτομα.

Ο έπαρχος ΠΕ Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, επισκέφθηκε  τη δομή την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και φανερά ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε ότι είναι ένα στολίδι μοναδικό που μας κάνει υπερήφανους, όπως ο Σύλλογος ΑμΕΑ που κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει η  κοινωνία τα άτομα με ειδικές δεξιότητες και ευχαρίστησε πρωτίστως τον πρόεδρο του Κέντρου αλλά και όσους πάσχισαν για αυτό.

Το έργο υλοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δια του επαρχείου Καλύμνου που το επέβλεπε όλα αυτά τα χρόνια και το στήριξε διαχρονικά η πολιτεία , η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία.